Linnapea: Pärnut ei tohi kunstisadama projektiga üksi jätta (7)

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu linnapea Romek Kosenkranius avaldas lootust, et järgnevate nädalate jooksul tuleb selgus ja siis saavad asjaosalised otsuse vastu võtta.
Pärnu linnapea Romek Kosenkranius avaldas lootust, et järgnevate nädalate jooksul tuleb selgus ja siis saavad asjaosalised otsuse vastu võtta. Foto: Mailiis Ollino

Eilsel Pärnu linnavolikogu istungil andis linnapea Romek Kosenkranius volinikele ülevaate Läänemere kunstisadama sihtasustuse loomise seisust, nentides, et linn ei saa kogu vastutust selle projekti eest enda kanda võtta ja ainuke võimalus on see valmis ehitada koos riigiga.

Linnapea tõdes, et Läänemere kunstisadama idee on suurepärane ja ta pooldab seda igati, kuid muretseb sellepärast, kuidas kultuuriministeerium projekti suhtub.

Meeri sõnade kohaselt pole siinne kunstisadam riigi vaates kallis objekt. Riiklikult olulised kultuuriobjektid Eestis on senini olnud näiteks Kumu ja ERM: Eesti kunstimuuseumi (Kumu) ehitamine Tallinnas läks maksma 656 miljonit Eesti krooni ehk alla 50 miljoni euro ja Tartusse kerkinud Eesti Rahva Muusemi (ERM) ehitati 64 miljoni euro eest.

“Kui me räägime nüüd Pärnu kunstisadamast, siis selle maapealne osa maksab kolm miljonit. Ilma kaldakindlustuseta,” selgitas Kosenkranius.

Linnapea arutles edasi, et kaldakindlustus peaks maksma umbes miljon eurot ja kui lisada sinna veel need kümme jõele tulevat laeva ja ujuvplatvormi, võib viimaste ehitamine minna maksma umbes neli-viis miljonit eurot.

“Ehk me räägime kusagil kaheksast miljonist või veidi suuremast summast,” võttis linnapea kunstisadama arvatava hinna kokku.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles