Endla teater kutsub külastajaid maski kandma

Kati Saagim
Copy
Üheksa teatrit üle Eesti kutsuvad inimesi üles lavakunsti nautima minnes maski kandma ja teistega vahet hoidma.
Üheksa teatrit üle Eesti kutsuvad inimesi üles lavakunsti nautima minnes maski kandma ja teistega vahet hoidma. Foto: Mailiis Ollino

Üheksa teatrit üle Eesti, sealhulgas Endla, kutsuvad inimesi üles lavakunsti nautima minnes maski kandma ja teistega vahet hoidma.

Üleskutse levitamiseks jagavad teatrid oma kodulehel ja sotsiaalmeediakanalites videoklippi, andes teada, et Eesti teatrid järgivad kõiki soovitatud ettevaatusabinõusid ja kutsuvad publikut tegema sedasama.

Pärnu Endla teatri direktor Roland Leesment möönis, et neil on kasutusel kõik turvameetmed koroonaviiruse leviku takistamiseks, näiteks on teatris olemas desovahendid ja inimeste kehatemperatuuri kontrollitakse kontaktivabalt.

Leesmendi sõnutsi ei tehta külastajatele maskikandmist kohustuslikuks, ent soovijatel avaneb võimalus see kohapeal soetada.

“Pärnus on nakatunuid vähe ja ilmselt seetõttu kannabki maski vaid mõni,” möönis direktor, kes teises linnas teatris käies on näokattega külastajaid tunduvalt rohkem kohanud.

Ent direktor on märganud, et paljud kannavad maski etenduse ajal, aga võtavad selle vaheajaks eest. Tegelikkuses peaks käituma vastupidi. “Risk on suurem pigem tualeti-, garderoobi- või kohvikujärjekorras kui ühe koha peal istudes etendust nautides,” tõdes ta. Lisades, et kõige õigem oleks ilmselt ikkagi see, kui maski kantaks kogu teatris veedetud aja vältel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles