Ettevõtjad rahastasid salaja Viisitamme

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm
Mart Viisitamm Foto: Ants Liigus

Pärnus ärihuvisid omavate ärimeeste firmad rahastasid varjatult Mart Viisitamme saamist eelmiseks Pärnu linnapeaks.

Kümmekond ettevõtet, millega on seotud Rein Kilk, Toivo Ninnas, Arvo Sarapuu, Robert Herman, Guido Kundla ja teised ettevõtjad ja Urmas Sõõrumaaga seotud MTÜ Pärnu Võrkpalliklubi kandsid enne 2005. aastal toimunud kohalikke valimisi OÜ Futurelinki arvele ligi miljon krooni. Seda raha kasutati Mart Viisitamme ja teiste keskerakondlaste valimiskulude katmiseks, kirjutab Äripäev.

Futurelinki üheks osanikuks ja juhiks oli sel ajal Simmo Saar, kes pärast Mart Viisitamme saamist Pärnu linnapeaks asus ametisse Pärnu abilinnapeana.

Futurelink esitas enne valimisi Pärnus tegutsevatele ettevõtetele arveid reklaami, transpordi ja ehitusteenuse osutamise eest. Tegelikult maksti ettevõtetelt laekunud rahaga kinni valimiskampaania kulutused. Pärast valimisi lõppesid Pärnus tegutsevate firmade ülekanded Futurelinkile.

Kirjeldatud skeemi toimumist kinnitasid ATKO Grupi omanik Arvo Sarapuu, Pärnus tegutseva Elwo suurim aktsionär Mati Sooaru ja kaks anonüümsust palunud allikat.

Mart Viisitamm ja Simmo Saar eitasid kirjeldatud skeemi ja kinnitasid, et mingit varjatud valimiskampaania rahastamist pole toimunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles