Kohus jättis naise surnuks peksnud mehe vanglasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rusikas. Foto on illustreeriv.
Rusikas. Foto on illustreeriv. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Harju maakohus jättis lõppeval nädalal ennetähtaegselt vabastamata oma elukaaslase tapmise eest pikka vangistust kandva mehe.

Kohus leidis, et raske isikuvastase kuriteo sooritanud Viktor Lavandi vabastamiseks puudub praegu alus, samal seisukohal oli prokuratuur.

Pärnu maakohus karistas 2008. aasta mais 56aastast Lavandit naise surnukspeksmise eest kuue aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega.

Süüdistuse järgi peksis Lavandi 2006. aasta septembris Audru vallas tee ääres elukaaslast ning jättis raskelt vigastatud naise teepervele lebama. Mitu tundi hiljem naasis mees kuriteopaika ja vedas oimetu naise aiakäruga koju. Paraku ei kutsunud mees kiirabi, vaid jättis naise majja, lukustas välisukse ja lahkus.  Sama päeva õhtul avastas Lavandi, et naine oli surnud.

Lavandit süüdistati ka ühe mehe peksmises 2007. aasta juulis Pärnus. Siis üritas Lavandi kannatanut nöörijupiga kägistada, kuid politseinike sekkumise tõttu jäi Lavandil kuritegu lõpuni viimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles