Koroonaviirus annab menukale hoidisemessile uue mõõtme

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Varasematel aastatel oktoobri viimasel nädalavahetusel Tori seltsimajas korraldatud hoidiste minimess toimub sel aastal kontaktivabana.
Varasematel aastatel oktoobri viimasel nädalavahetusel Tori seltsimajas korraldatud hoidiste minimess toimub sel aastal kontaktivabana. Foto: Lilli Tölp

Koroonaviiruse levik paneb tänavu pitseri Tori naisseltsingu Lained eestvedamisel käima lükatud populaarsele hoidiste minimessilegi, mis muutunud oludes toimub kontaktivabana.

Messi üks organiseerijaid Kaire Parts rääkis, et kuna ürituse korraldajad ei suuda tagada, et messikülalised ei nakatuks, otsustati tavapäraselt oktoobri viimasel nädalavahetusel toimuv üritus teha sel aastal kontaktivabana.

Nii oodatakse sel aastal meilile hoidiste retsepte, pilti või videot ja kirjeldust, kuidas või millega konkreetset hoidist süüa.

“Retseptis ei pea kõike grammi pealt kirja panema. Piisab, kui märgitakse ära koostisosad ja lisatakse lühike valmistusviisi kirjeldus,” seletas Parts, kelle jutu järgi võib konkursile esitada purki pandud hoidisegi. “Sel juhul tuleb meili teel või telefonitsi kokku leppida, kuidas see meie kätte jõuab.”

Retsepte ja pildimaterjali oodatakse meiliaadressil nslained@gmail.com, hoidiste üleandmise saab kokku leppida telefonitsi numbril 5690 8283.

Retsepte hindab žürii ja valib välja magusa Põrgumaiuse, soolase Põrguvürsti, ahaaelamust pakkuva hoidise ja eriauhinna väärilised säilisedki.

Partsi sõnade järgi saab tänavusel koroonaviiruse leviku aastal messil kaasa lüüa tiimiga. “Paljud eakamad inimesed ei kasuta arvutit, aga laste või lastelaste abiga on hea võimalus tiimitööd teha ja oma hoidised messile saata,” soovitas ta. “Meie messi põhieesmärk ongi see, et hoidiste valmistamise traditsiooni põlvkonniti edasi kanda.”

Tori hoidiste minimessil on igal aastal saanud maitsta üle 100 säilise ja osalejaid on tulnud kaugemaltki kui koduvallast.

“Kutsun tänavugi osalema hoidiste valmistajaid kogu Pärnumaalt,” ütles Parts.

Hoidiseid saab messile esitada laupäevani. Žürii valib auhinnaväärilised säilised välja järgmise nädala lõpul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles