Kas volikogu lõi Läänemere kunstisadamale hingekella?

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu linnavolikogu keelas linnavalitsusel võtta seoses Läänemere kunstisadama rajamisega lisakohustusi.
Pärnu linnavolikogu keelas linnavalitsusel võtta seoses Läänemere kunstisadama rajamisega lisakohustusi. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu keelas linnavalitsusel Läänemere kunstisadama projekteerimiseks ja ehitamiseks lisakohustusi võtta ja tagatisi anda, tunnistas kehtetuks otsuse, millega anti uue kunsti muuseumi kasutusse kesklinnas asuvad kinnistud, ja käskis linnal alustada menetlust, et tühistada kunstisadama ehitusluba.

Volikogu opositsioonipoliitkud avaldasid selle otsuse vastu häälekalt meelt, leides, et seejärel võib kunstisadama projekt üldse otsa leida. “Selle otsusega lüüakse Läänemere kunstisadamale hingekella,” ütles reformierakondlane Toomas Kivimägi. Opositsioonipoliitiku meelest on tegemist geniaalse ideega, mida Mark Soosaar ei saa üksi ellu viia. “Olen korduvalt öelnud, et kui linn appi ei lähe, siis seda projekti ei sünni,” sõnas Kivimägi.

Isamaa esindaja Andres Metsoja avaldas arvamust, et kui selle ettevõtmisega esineb probleeme, oleks kõige targem rääkida asjaosalistega. Samuti eelnõu vastu olnud sotsiaaldemokraat Kalev Kaljuste lisas, et praeguse otsuse asemel peaks seda teemat põhjalikumalt arutama, sest tööd projektiga juba käivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles