Graafik ⟩ Nakkuse leviku puhul kujutavad suurimat ohtu kergete sümptomitega lapsed

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Köhiv ja nohune laps ei tohi lasteaeda ega kooli minna.
Köhiv ja nohune laps ei tohi lasteaeda ega kooli minna. Foto: shutterstock.com

Viimase ööpäeva jooksul Pärnumaal analüüsitud 261st koroonaviiruse testist osutus positiivseks kolm.

Üks tõi nakkuse Venemaalt, teine haigestus töökohas ja kolmas sai nakkuse Mai koolist.

Pärnumaal on praegu kaks suuremat kollet: Mai koolis jälgib amet 11 nakatunut ja Jõõpre hooldekodus on nakatunud 12 inimest.

Terviseameti Lääne regiooni juhi Kadri Juhkami jutu järgi on viimaste päevade jooksul viirus levinud Aresse, kus nakatunud on kaks kohaliku kooli töötajat ja üks nakkusjuht on tuvastatud huvikeskuses.

Juhkam märkis, et kõige ohtlikum on praegu viiruse levik laste kaudu, kes kergete sümptomitega käivad koolis või huviringides. “Seetõttu panen vanematele südamele, et nad lapsed kõige väiksemategi sümptomitega ehk kerge köha või vesise ninaga jätaks koju. Vaid nii saame ära hoida, et viirus ei leviks ja koolid ei läheks üle distantsõppele,” lausus Juhkam.

Pärnumaal jälgib amet praegu 75 koroonaviirusega nakatunut ja 486 lähikontaktset.

Üle Eesti analüüsiti ööpäeva jooksul 3508 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 211 ehk kuus protsenti testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim positiivseid proove Harjumaale, kus viirus tuvastati 141 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 33, Viljandimaale seitse, Raplamaale kuus ja Jõgevamaale neli positiivset testitulemust. Lääne-, Lääne-Viru- ja Tartumaale laekus kolm, Järva-, Valga- ja Saaremaale kaks ja Võrumaale üks viiruskandja. Ühel positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 210,69 ja esmaseid positiivseid tulemusi on testide koguarvust 4,5 protsenti.

Tänahommikuse seisuga viibib haiglas 84 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on seitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles