Audru arutab Lavassaare vallaga ühinemist

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru valla lipp.
Audru valla lipp. Foto: Riigikantselei

Audru vallavanem Margus Joonas kinnitas Pärnu Postimehele, et koduvalla volikogu liikmete seas on arutatud Lavassaare vallaga ühinemise mõtet, kuid naabervalla juhtidega pole sel teemal veel ühendust võetud.


Kindlasti ei tehta naabervallale ühinemisettepanekut järgmisel nädalal, vaid pigem paari kuu pärast. “Ettepaneku teeme enne, kui puud lehte lähevad,” märkis Joonas.



Audru valla majandusnõunik Siim Suursild märkis, et mõte ühineda tuli Audru valla üldplaneeringu ja arengukava koostamise käigus, kuid on väga algusjärgus.



“Kuulame alles inimeste meelsust ja mõtteid,” rääkis Suursild.



Nõunik möönis, et Lavassaare ja Audru valla ühinemine on ilmselt paratamatu. Lavassaare on Pärnumaa kõige väiksem vald, kus elab niisama palju inimesi – pool tuhat – kui Audru valla ühes külas, Jõõpres. Teises külas, Papsaares elab juba üle 800 inimese.



Audrut ja Lavassaaret ühendavad bussiliinid ja üksteise koolis käivad lapsed.



Joonas lisas, et valdadel on mõttekas pigem ühineda oma initsiatiivil kui hiljem sundusega haldusreformi käigus.



Lavassaare vallavanem Ene Täht on varem öelnud Pärnu Postimehele, et Audruga ühinemine oleks pikas perspektiivis loogiline, kuid on iseasi, kas rahvas seda tahab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles