Vanalinna kooli õpetaja pälvib riikliku haridusstipendiumi

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu Vanalinna põhikool.
Pärnu Vanalinna põhikool. Foto: Urmas Luik

Haridus- ja teadusministeerium annab tänavu välja viis haridusstipendiumi, millest ühe pälvib Pärnu Vanalinna põhikooli matemaatikaõpetaja Klaarika Prii.

Prii saab 8727 eurot, et luua põhikooliõpilase iseseisvat matemaatikaõpet toetav digiõppevara.

Stipendium annab võimaluse võtta igapäevatööst vaba semester, arendamaks iseend ja oma valdkonda.

“On suurepärane, et saame seekord välja anda kõik viis stipendiumi. See annab tunnistust Eesti õpetajate ja tugispetsialistide pühendumusest ning hästi läbimõeldud plaanidest valdkonna arendamisel,” märkis haridus- ja teadusminister Jaak Aab. “Stipendium on samal ajal tunnustus sisuka töö eest ja tänuväärne võimalus keskenduda kuni pool aastat oma arendusteemale.”

Selle aasta stipendiaadid keskenduvad ühel või teisel moel digilahendustega seotud teemadele, tähelepanu pööratakse ka kaasava hariduse ja üldpädevuste arendamisele, et iga õppija arengut kõikides oludes parimal viisil toetada.

Igal aastal saab anda välja kuni viis stipendiumi. Sellele võivad kandideerida õpetajad ja tugispetsialistid, kel on erialane kvalifikatsioon ja kes on oma ametikohal töötanud vähemalt viis aastat.

Stipendiumi määrates võetakse aluseks eelkõige haridusvaldkonna prioriteedid, töökäik ja valmisolek end arendada ning stipendiumi toel loodava rakendatavus haridussüsteemis laiemalt. Haridusvaldkonna prioriteetsed teemad olid sel aastal õpikäsitus ja selle muutumise toetamine ning kaasava hariduse ja digipedagoogika rakendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles