Audru keskväljakut asuvad projekteerima võidutöö autorid

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy

Pärnu linnavalitsuse korraldatud riigihanke Audru keskväljaku piirkonna ja selle mõjuala projeteerimiseks võitsid ühispakkujad Ambient Design OÜ ja AV disain OÜ.

Samade osaühingute arhitektid Anne Vingisari, Annika Valkna, Üllar Ambose ja Peep Moorasti on Audru keskväljaku arhitektuurivõistluse võidutöö autorid.

Linnavalitsus tunnistas edukaks ühispakkujate esitatud pakkumuse maksumusega 57 552 eurot koos käibemaksuga ja volitas Audru osavallakeskuse juhatajat sõlmima nendega hankelepingu.

Arhitektuurivõistluse võidutöö seab eesmärgiks luua Audru aleviku südamesse kesktelg, mis ühendaks hooned ühel joonel kulgeva väljaku abil. Esimeses etapis seoks piklik väljak osavallakeskuse, raamatukogu-muuseumi ja kultuurikeskuse, tulevikus oleks võimalik väljakut pikendada mõisa peahoone ja õuemuuseumini.

Töös pakutakse veel, et osavallakeskuse juures võiks asuda rulapark, lipuväljak koos talvise kuusega ja bussiootekoda, silla juures ovaalne, jõeluha kohale tõusev ringpromenaad, raamatukogu-muuseumi juures õuesõppeklass, näituseala ja kõrreliste väliraamatukogu, mõisa kunagise õunaaia asukohal õuna- ja kirsipuude kultuuraed ning kultuurikeskuse juures lastele mõeldud ala, kultuurikeskuse tegevusruumi laiendus ja paviljon. Jalga saaks puhata puude varjus betoonist pinkidel, mis on osaliselt kaetud termotöödeldud puiduga.

Võitnud ideekavandi “Köide” autorite hinnangul saab lineaarteljel korraldada üritusi ja kasutada seda välikohvikute alana. Keskosa ja osavallakeskuseesine võimaldavad suuremaid kogunemisi, raamatukogu ja kultuurikeskuse ümbrus grupikogunemisi. Lipuväljakule saaks talvel kuuse kõrvale rajada uisuväljaku, suvel on populaarsemad kohad silla lähedal asuv vaateplatvorm ja veesõiduvahendite laenutus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles