“Sündisin Pärnus” jätkub selgi aastal

Pärnu Postimees
Copy
Tekist ja padjast koosneva kinkekomplekti saab iga Pärnu haiglas ilmavalgust näinud beebi sõltumata sellest, kust linnast või maakonnast on tema pere siia tulnud.
Tekist ja padjast koosneva kinkekomplekti saab iga Pärnu haiglas ilmavalgust näinud beebi sõltumata sellest, kust linnast või maakonnast on tema pere siia tulnud. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu haiglas ilmavalgust nägevad beebid saavad tänavugi koduteele kingiks kaasa tekist ja padjast koosneva komplekti.

Kingitusega tervitavad haigla, Pärnu linnavalitsus ja vooditekstiilide tootja Wendre juba kuuendat aastat lapsi, kes on sündinud Pärnu haiglas, ning tunnustavad ja õnnitlevad lapsevanemaid. Kinkekomplekti saab iga Pärnu haiglas ilmavalgust näinud beebi sõltumata sellest, kust linnast või maakonnast on tema pere siia tulnud.

“Mul on väga hea meel, et aastaid tagasi Wendre algatusel sündinud projekt haigla ja linna koostöös jätkub. Ma loodan, et see kingitus saadab peredele sõnumi, et Pärnu on lastesõbralik paik ja et iga pisipõnn on siia maailma väga oodatud,” ütles Pärnu linnapea Romek Kosenkranius.

Pärnu haigla naiste- ja lastekliiniku juhataja Kadri-Liina Vahula hinnangul näitab “Sündisin Pärnus” projekt, et hoolime oma kodulinnast ja panustame selle kestma jäämisse.

“Selle väikese pehme kingituse on võtnud rõõmuga vastu kõik meie linna sünnitajad. Nii mõnelgi juhul on need tekk ja padi lapse esimesed päris omad esemed,” lausus Vahula.

Mullu registreeriti Pärnu haiglas 783 sündi, uutest ilmakodanikest pea 430 olid Pärnu linna lapsed.

Vastsündinutest 426 olid poisid ja 357 tüdrukud. Kaheksasse perre sündisid kaksikud.

“Sündisin Pärnus” on jätk 2012. aasta alul Wendre käima lükatud aktsioonile, millega kolme aasta jooksul sai kogu Eestis sünnitusmajast teki ja padja kaasa veidi üle 42 000 beebi.

2015. aastal otsustasid Pärnu linn, haigla ja Wendre seda traditsiooni “Sündisin Pärnus” nime all jätkata ning pidada samasuguse kingitusega meeles kõiki Pärnu haiglas sündivaid lapsi. Esimesed komplektid anti peredele üle 2015. aasta septembris ja sealtmaalt on ettevõtmine jätkunud tänini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles