Linnupealinna tiitel jäi 25 liigi kaugusele

Pärnu Postimees
Copy
Pärnus jäid linnade linnuvaatluspäeval osalejatele silma teiste liikide seas sookured.
Pärnus jäid linnade linnuvaatluspäeval osalejatele silma teiste liikide seas sookured. Foto: Urmas Luik

Eilsel linnade linnuvaatluspäeval nägid Pärnus tegutsenud vaatlejad 63 linnuliiki, Sindis jäi vaatlejale silma 42 liiki.

Kuna tänavune kevad on varajane ja veekogud suuresti jääta, on kohal juba paljud rändajad. Pärnus silmasid vaatlejad sookurge, liivatülli, meriskit ja metskurvitsat, aga ka parte, hanelisi ja pütte.

Üle-eestilises pingereas andis Pärnus nähtud liigirikkus kuuenda koha. Kõige enam liike silmati seekord pealinnas, kus vaatlejad nägid ja kuulsid poole päevaga 88 eri sulelist.

Ornitoloogiaühingu eestvedamisel toimuval linnade linnuvaatlusel osales 24 linna, kus tiivulisi tuvastas 85 vaatlejat. Kõigi linnade peale kokku tähendati märkmetesse 121 liiki.

Ornitoloogiaühing korraldab linnade linnuvaatluspäeva 2002. aastast. 2019. aastal vaadeldi enim liike Haapsalus, möödunud kevadel ei toimunud seda päeva eriolukorra tõttu.

Sel nädalavahetusel kutsub ornitoloogiühing kaasa lööma lihavõtte linnuvaatluspäevadel, kus oodatakse üles märkima kodu lähedal, aga kaugemalgi trehvatud liike ja nende arvukust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles