Ettevõtlustoetust jagus poolele taotlejatest

Pärnu Postimees
Copy
Muude tööde hulgas taaskasutusmaterjalist valgusteid disainiv Kroot Light sai linnalt toetuse, et külastada erialamessi.
Muude tööde hulgas taaskasutusmaterjalist valgusteid disainiv Kroot Light sai linnalt toetuse, et külastada erialamessi. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus toetab viit ettevõtet, kes soovivad oma tooteid arendada, töötajaid koolitada või kodulehte nüüdisajastada. Kokku eraldatakse kohalikele firmadele üle 12 200 euro.

Ettevõtlustoetuste eesmärk on suurendada Pärnu linna ja osavaldade väikeettevõtete konkurentsivõimet ja luua uusi töökohti. Selle aasta esimesse taotlusvooru laekus kümme taotlust, millest rahuldati viis.

Linn otsustas õla alla panna osaühingu A-Profiil projektile “A-Profiil terrassiklaaside tootmise arendus ja koolitus”, eraldades selleks 2870 eurot. Ettevõte kavatseb toetuse abil välisriigis asuvat tehast külastada ja oma töötajaid koolitada.

OÜ Kroot Light soovib erialamessi külastada ja teda toetatakse 1570 euroga.

OÜ Gorleen Grupp tahab kodulehte uuendada ja saab selleks 1400 toetuseurot.

Ka OÜ Dolly Reklaamile antav 1375,90 eurot kulub messidel käimiseks ja täienduskoolituseks. Reklaamifirma soovib hankida uue seadme ja messidel käimine ning koolitused on seotud selle seadmega töötamisega.

Kännupuure tootev OÜ Dipperfox saab linnalt 5000 eurot, et sihtriigi keeles sihtriigi domeeniga koduleht teha.

Linna toetust saab kasutada nii eksperdi kaasamiseks toote- ja teenusearenduse nõustamisel, toote- ja teenusearendusprojektide koostamiseks kui ka eksperdi kaasamiseks tehnoloogianõustamisel, ekspordiplaanide koostamiseks, turu- ja tasuvusuuringuteks, täienduskoolitusteks või koolitusvisiitideks, välismesside külastamiseks ja nendel osalemiseks.

Tänavu on tulekul veel kaks ettevõtlustoetuste taotlusvooru, teise vooru taotluse esitamise tähtaeg on 30. juuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles