Teid filmitakse! Aga kas nii tohib?

Sirle Matt
, reporter
Copy
Kui omanik paigaldab valvekaamera, et hoida silm peal tänava äärde pargitud autol, jäävad videosse möödakäijadki ja paigaldatud peab olema videovalvest teavitav silt.
Kui omanik paigaldab valvekaamera, et hoida silm peal tänava äärde pargitud autol, jäävad videosse möödakäijadki ja paigaldatud peab olema videovalvest teavitav silt. Foto: Urmas Luik

Valvekaamerad Pärnus Suur-Posti 20 transpordiameti büroo tänavapoolsel seinal sihivad kahes küljes otse kõnniteele. Videosalvestisele jäävad kõik autod ja inimesed, kes ristmikul paik­nevast majast mööduvad, sest kaamerate vaateväli ulatub naaberkinnistu piirini ehk üle kogu avaliku tänava.

Pärnu kesklinnas korterelamu fassaadile kinnitatud valvekaamera jäädvustab kõnniteel liikujaid. “Kaamera filmib auto parkimiskohta ja sõiduteed,” seletas omanik Boris Kremer. Seade pandi tema sõnutsi üles, kuna maja ette tänava äärde pargitud sõiduki küljest on korduvalt varastatud märk ja masinale pihta sõidetud.

Andmekaitse inspektsiooni (AKI) väliskoostöö nõunik Maarja Kirss nendib, et kaameraid on linnaruumis rohkesti ja tihtipeale jääbki jalakäija korraga neist mitme vaatevälja. Tema hinnangul on see paratamatus, kuid ametnik juhib tähelepanu, et valvekaameraid kasutades peab omanik täitma kõiki nõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles