Nädalalõpu puhumisreidil tuvastati mitu roolijoodikut

Kati Saagim
Copy
Kokku kontrolliti kahel päeval 1889 autojuhti.
Kokku kontrolliti kahel päeval 1889 autojuhti. Foto: Mailiis Ollino

Möödunud nädalavahetusel kontrollisid politseinikud Pärnumaa eri paigus autojuhtide kainust ja tuvastasid mitu rasket rikkumist.

Pärnu patrulltalituse juht Henry Murumaa avaldas, et kokku kontrolliti kahel päeval 1889 autojuhti, kellest üheksa olid pärast alkoholi tarvitamist rooli istunud. Neist nelja juhi suhtes alustati kriminaal- ja viiel juhul väärteomenetlus.

Murumaa paneb inimestele südamele, et enne rooli minekut on oluline kontrollida ja hinnata oma tervislikku seisundit. Kui selleks puudub võimalus, tuleks loobuda mõttest juhtida autot. “Alkoholi tarvitanud juhil kasvab risk liiklusõnnetusse sattuda kaine juhiga võrreldes kaks korda, surmaga lõppevasse õnnetusse sattumise risk on samuti palju kordi suurem,” rõhutas Murumaa. Samuti tuletas patrulltalituse juht meelde, et joobeseisundis on rooli istuda lubamatu. Põhjusel, et väiksemgi joove mõjutab inimese tähelepanuvõimet ja reageerimiskiirust.

Puhumisreidi ajal pöörasid politseinikud tähelepanu muudele rikkumistelegi. Kümnel korral ületasid autojuhid piirkiirust ja kahel sõidukil oli läbimata tehnonõuete kontroll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles