Saarde võimukriisile ei paista lahendust

Copy
Saarde vallavanem Andres Annast (paremal) on ametis selle nädala lõpuni. Volikogu tööd juhib praegu senise esimehe Kalle Songa tagasiastumise järel Väino Lill (vasakul).
Saarde vallavanem Andres Annast (paremal) on ametis selle nädala lõpuni. Volikogu tööd juhib praegu senise esimehe Kalle Songa tagasiastumise järel Väino Lill (vasakul). Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kui üheksa Saarde vallavolikogu liiget eelmisel suvel koduvalla juhtimises võimupöörde ette võtsid, ütles volikogu esimeheks saanud valimisliidu Koduvald liider Kalle Song, et täiendab veidi senise vallavanema Eiko Tammisti lipukirja "Südamega Saarde” ehk "Südame ja mõistusega Saardes”. Nüüd tundub võimupöörajate mõistus otsas olevat, sest Song on pärast eelmisel nädalal esitatud tagasiastumispalvet volikogu lihtliige ja vallavanem Andres Annastki ei jätka tulevast nädalast selles ametis. Mantlipärijate suhtes pole aga kokkuleppele jõutud.

Kuidas vallajuhtimine jätkub ja mismoodi saavutada 15-liikmelises volikogus vähemalt kaheksa inimese toetusega võimuliit, mulluse võimupöörde eestvedajad öelda ei oska. Avalikkusega jagatavas infos nad nii väidavad.

"Seis on täpselt samasugune kui eelmise nädala volikogu istungil,” ütles volikogu aseesimees Väino Lill, kelle väitel pole tema läbirääkimisi pidanud, moodustamaks uus võimuliit ja leida vallajuhid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles