Lugeja küsib Miks tuleb sünnitaja tugiisikul Pärnu haiglas tasuda koroonakiirtesti eest kuus korda rohkem kui Tartus?

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu haigla on Eestis üks vähestest sünnitusabi osakondadest, kus pandeemia ajalgi on lubatud sünnituse järel perepalatisse tugiisikuid.
Pärnu haigla on Eestis üks vähestest sünnitusabi osakondadest, kus pandeemia ajalgi on lubatud sünnituse järel perepalatisse tugiisikuid. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Postimehe poole pöördus lugeja, kes soovis teada, miks küsitakse suvepealinna haiglasse sünnitajaga kaasa mineva tugiisiku koroonatesti eest 80 eurot. Samal ajal on Tartu ülikooli kliinikumis sünnituse juures oleva tugiisiku testi hind veidi üle 13 euro, perepalatisse teda ei lubata. Tallinna Pelgulinna sünnitusmajas ega Ida-Tallinna keskhaiglas pole test kohustuslik sünnituse juures viibijale ja perepalatisse teda ei lubata.

Pärnu haigla kommunikatsioonispetsialist Margit Suhhostavets ütles, et ta ei saa kommenteerida teiste haiglate koroonatestide hinnapoliitikat (need võivad olla eri metoodikaga testid ja eri hindadega) ega seda, kas üldse ja kui, siis mis tingimustel lubavad ülejäänud haiglad pandeemia ajal sünnituse juurde tugiisikuid.

Suhhostavets märkis, et Pärnu haigla on Eestis üks vähestest sünnitusabi osakondadest, kus praegustes oludes on lubatud sünnituse järel perepalatisse tugiisikuid. Selle eeldus on tugiisiku testimine COVID-19 suhtes. Pärnu haigla kasutab laboratoorseid, usaldusväärsel PCR-meetodil tehtavaid teste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles