Pärnu linn ja riik panustavad maaperede elutingimuste parandamisse tänavu rohkem

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Riigi ja linna maaelutoetusega saavad majapidamised rajada või parandada kodu joogiveevarustust, juurdepääsuteed, elektri- või kanalisatsioonisüsteemi.
Riigi ja linna maaelutoetusega saavad majapidamised rajada või parandada kodu joogiveevarustust, juurdepääsuteed, elektri- või kanalisatsioonisüsteemi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu linnavalitsusele laekus hajaasustuse programmi abil oma elutingimusi parandada soovivatelt maaperedelt sel kevadel pea sama palju avaldusi kui läinud aastal, kuid tänavu on linnal selleks pea veerandi võrra suurem summa raha ja toetusesaajaidki seega rohkem.

Selle programmi toel saavad hajaasustusega piirkondade elanikud parandada oma elutingimusi, uuendades majapidamise joogiveevarustust, paigaldades autonoomse elektrisüsteemi, rajades kanalisatsioonisüsteemi või aasta ringi ligipääsetava juurdepääsutee.

90 taotlusest sai positiivse hinnangu 66. Neist 39 on Audru, 12 Paikuse ja 15 Tõstamaa osavallast. 22 toetusesaajat on lastega pered.

Toetuse suurus majapidamise kohta on kuni 6500 eurot, millele lisandub vähemalt kolmandiku jagu oma- ja kaasrahastus. Kui taotleja on aastatel 2016–2020 hajaasustuse programmist juba tuge saanud, arvestatakse varasem toetussumma toetuse piirmäära sisse.

Nii nagu läinud aastal puudutab ka tänavustest taotlusest üle poole joogiveevarustusega seotud töid. Palju leidub neidki, kes soovivad ehitada välja või rekonstrueerida kanalisatsioonisüsteemi. Mõni esitas toetussoovi juurdepääsutee ja autonoomse elektrisüsteemi rajamiseks.

Möödunud aastal rahuldati Pärnus hajaasustuse programmi raames 51 taotlust. Riik toetas siis Pärnu osavaldade maaperede elutingimuste parandamist 69 376 euroga, millele linn lisas 83 693,59 eurot.

Sel aastal toetavad nii riik kui ka linn Pärnu maaperedesid enam: riik panustab 106 475 eurot ja linn 109 752,3 eurot.

Toetus makstakse välja alles siis, kui tööd on tehtud, toetuse saaja omafinantseeringu tasunud ja aruanne kinnitatud.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles