PPA tugevdas kontrolli piiriäärsetel aladel

Pärnu Postimees
Copy
Eesti–Läti piiri äärsetele aladele suunati täiendavaid patrulle.
Eesti–Läti piiri äärsetele aladele suunati täiendavaid patrulle. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

PPA tugevdas piirikontrolli Eesti–Läti piiriäärsel alal ja sadamates, et ennetada ebaseaduslikke piiriületusi juhuks, kui migratsioonisurve peaks tekkima Eesti suunal.

“Rääkisin täna Läti siseministriga, kellega oleme hoidnud Leedu sündmuste taustal pidevat kontakti. Arvestades, et viimase ööpäeva jooksul on piirivalvurid pidanud Valgevene–Läti piiri ebaseaduslikul ületamisel kinni 28 inimest, tugevdasime Eestiski piiriäärsetel aladel kontrolli. Praegu migratsioonisurvet siiski Eestile ei ole,” märkis siseminister Kristian Jaani.

PPA piirivalveosakonna politseikolonel Ivo Utsar ütles, et Lätis toimuvat hinnates otsustati piirikontrolli tugevdada. “PPA peamine fookus on sisepiiridel, aga pistelisi kontrolle teevad patrullid ka sisemaal üle Eesti. Põhjalikku kontrolli viime läbi sadamates, kuna me ei saa välistada, et ebaseaduslikul rändel olijad püüavad leida teed läbi Eesti Põhja-Euroopasse,” rääkis Utsar.

“Samal ajal suunasime Eesti–Läti piiri äärsetele aladele täiendavaid patrulle. Piirkonnas liikujatele tähendab see, et politseiametnikud kontrollivad tavapärasest enam nii inimeste dokumente kui ka piiriäärsetel aladel liikuvaid sõiduautosid, busse, raskeveokeid ja nõnda edasi,” kirjeldas Utsar ning lisas, et kui keegi märkab piiriäärsel alal välismaise välimusega inimeste gruppi, kelle puhul on alust kahtlustada, et tegu on ebaseaduslike piiriületajatega, tuleb sellest teada anda numbril 112.

PPA jälgib pidevalt olukorda Eesti piiril, et märgata muutusi, mis võiksid viidata võimalikule ebaseadusliku rände ohule. “Olukorra muutudes oleme valmis rakendama täiendavaid meetmeid, et vajadusel Eesti piiri veel tugevamalt kaitsta,” kinnitas Utsar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles