Erakool palkas klaverivanaema

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Omanimelise erakooli juhataja Jana Trink alustab kooliaastat mitme uuendusega.
Omanimelise erakooli juhataja Jana Trink alustab kooliaastat mitme uuendusega. Foto: Mailiis Ollino

Oma 31. tegevusaastat alustab Jana Tringi erakool Pärnus mitme uuendusega ja võtab muusikaosakonda ametisse klaverivanaema, kes muinasjuttude, rütmipillide, tantsu ja laulu saatel suunab mudilasi juba pisikesest peast muusikat armastama.

“Muudatusi on ees ka teistel lauljatel, eelkõige koolieelikutel ja põhikooli õpilastel,” märkis erakooli arendusjuht Heli Tammsalu.

Tammsalu jutu järgi on paljud õpilased ja nende vanemad huvitatud sellest, et nende lapsed saaksid ülejärgmisel suvel Tallinnasse 13. noorte laulu- ja tantsupeole. Kool võtabki algavast õppeaastast suuna selle soovi täitumisele.

Registreerumine suurpeole algab juba septembris ja samast kuust moodustatakse erakoolis kaks stuudiokoori. Need on Primo (itaalia keeles esimene), milles valmistuvad suuresinemiseks koolieelikutest 3. klassi õpilasteni, ning Supremo (itaalia keeles parim), mis koondab 4.–8. klassi õpilasi. Palju ja hoolega tuleb koos harjutada, et jõuda 2023. aasta suveks võetud ülesande täitmiseni.

“Aga see pole ainus eesmärk,” sõnas omanimelise erakooli juhataja Jana Trink. “Loomulikult on enne seda veel muid vahvaid ettevõtmisi ja esinemisi ning tavaks saanud kontserte.”

Võimalikku koroonaseisakut ennetades ja selleks, et huvikooli õppetöö jätkuks mis tahes olukorras, hakkab nendegi töö toimuma koolidele loodud veebikeskkonnas Stuudium, mille kaudu levib suhtlus- ja õppematerjal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles