Pärnumaal kasvatatud kõrvitsad jõuavad peagi loomaaia asukate kõhtu

Karl Hütt
, reporter
Copy
Tõstamaa keskkooli õpilased saatsid eelmisel aastal hoole ja armastusega kasvatatud viljad loomaaeda, et sealsed asukad saaksid pidada kõrvitsapidu.
Tõstamaa keskkooli õpilased saatsid eelmisel aastal hoole ja armastusega kasvatatud viljad loomaaeda, et sealsed asukad saaksid pidada kõrvitsapidu. Foto: Mailiis Ollino

Tallinna loomaaed kutsub taas kord lasteasutusi üle Eesti osalema kõrvitsakampaanias ja kõrvitsaid kasvatama. Kõrvitsaid kogutakse sel aastal piiratud koguses ehk kümme tonni. 

Eelmistel aastatel on kampaanias aktiivselt osalenud Pärnumaa koolid ja lasteaiadki. Tõstamaa keskkooli 3. klassi õpetaja Epp Reinfeldt rääkis möödunud aastal, et kõrvitsakasvatamise idee tuli lastevanematelt. “Ühel maipäeval oli meie klassi õpilase Merileeni ema klassi Facebooki gruppi postitanud lingi üleskutsega kasvatada loomaaiale kõrvitsaid,” selgitas ta. Mõttega haakusid ülejäänud lapsevanemad ja tööõpetuse tunni raames pistsidki lapsed kodus seemned mulda.

Pärnumaalt on loomaaia kodulehe kaudu tänavu osalema registreerunud neli haridusasutust. 

Kampaanias saab registreerida kuni 70 lasteaeda ja õppeasutust, kelle kõrvitsad kogub kokku ning aitab loomaaeda transportida Omniva.

Kuna suurema osa loomaaia asukate toidulaual on kõrvitsast populaarsemad aiasaadused hoopis õun, porgand ja peet, siis oodatakse loomaaia kogumispunkti neidki köögivilju.  

Traditsiooniline kõrvitsapidu toimub loomaaias 30. oktoobril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles