Taas tulekul eterniidijäätmete kogumisring

Pärnu Postimees
Copy
Majapidamise kohta võetakse vastu 2000 kilogrammi eterniiti.
Majapidamise kohta võetakse vastu 2000 kilogrammi eterniiti. Foto: Mihkel Maripuu

Novembri lõpus ja detsembri alguses toimuvad Pärnu keskuslinnas ja osavaldades eterniidi kogumisringid, mis eraisikutele on tasuta.

Suvepealinna keskkonna ja heakorra peaspetsialisti Marve Virunurme sõnutsi on omavalitsuse korraldatud tasuta kogumisringid väga mugav võimalus eterniidijäätmetest vabaneda.

“Kogumisringidega aitame kaasa sellele, et keskkonnale ohtlik eterniit jõuab õigesse käitluskohta. Tavaprügi hulka ei tohi asbesti sisaldavat eterniiti panna, samuti ei või seda omal käel käidelda,” toonitas Virunurm.

Tasuta eterniidiveo soovijatel tuleb end kirja panna 14. novembriks, teatades kontaktisikule oma andmed ja jäätmete koguse.

Eterniidiaveole registreerimine

Keskuslinnas ja Paikuse osavallas on kontaktisik Marve Virunurm, tema telefon on 444 8307 ja e-posti aadress marve.virunurm@parnu.ee.

Audru ja Tõstamaa osavallas on kontaktisik Maarika Keskoja, tema telefon on 444 8177 ja e-posti adresss maarika.keskoja@parnu.ee.

Majapidamise kohta võetakse vastu 2000 kilogrammi eterniiti. Eterniidijäätmete koguse arvutamisel tuleb arvestada, et ruutmeeter eterniiti kaalub umbkaudu 16 kilogrammi.

Eterniidiveole registreerunutele antakse telefoni teel teada, millal kogumisring nende koduni jõuab.

Pärnu kogemus näitab, et eraisikute omanduses on endiselt suures koguses eterniiti. Näiteks: tänavu jaanuaris kasutas linna korraldatud tasuta eterniidiveo võimalust 52 Pärnu keskuslinna, 33 Audru osavalla, üheksa Paikuse ja seitse Tõstamaa osavalla majapidamist. Kogumisringidega viidi minema üle 85 tonni eterniiti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles