Pärnu hakkab välja andma uut stipendiumi

Pärnu Postimees
Copy
Arnold Antoni 100. sünnipäeva puhul hakatakse Pärnus välja andma kultuuristipendiumi.
Arnold Antoni 100. sünnipäeva puhul hakatakse Pärnus välja andma kultuuristipendiumi. Foto: Ants Liigus

Pärnu muusikaelu edendaja Arnold Antoni 100  aasta juubeli puhul hakatakse suvepealinnas uuel aastal välja andma kultuuristipendiumi, mille eesmärk on aidata mitmekesistada Pärnu ja Pärnumaa kultuurielu, arendada andeid ja ideid ja tagada valdkonna jätkusuutlikkus.

Linnaeelarvest ja sihtotstarbelistest annetustest rahastatava stipendiumi suurus on vähemalt 1000 eurot ja fondi loovad Arnold Antoni sugulased ja sõbrad ning Pärnu linnavalitsus. Toetuse võib eraldada mitmele stipendiaadile.

Stipendiumile saavad kandideerida Pärnuga tihedalt seotud Eesti ja välismaa kõrg- ning kutseõppeasutustes õppijad, et katta kultuuriga seotud õpingute kulusid, teha uurimis- või loometööd.

Arnold Anton on põline pärnakas, Pärnu linna vapimärgi kavaler ja Johann Voldemar Jannseni nimelise kultuuripreemia laureaat. Anton on uurinud ja talletanud Pärnu muusika- ja kultuurielu paljude kümnendite jooksul ning olnud aktiivne orkestrijuht, muusik ja kirjamees. Ta on õppinud viiulit Ferdinand Davidi juhendamisel just tänu 1935. aastal saadud stipendiumile.

Pärnu linnavolikogu kinnitas uue kultuuristipendiumi väljaandmise korra tänasel istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles