Kaheksa ettevõtet asus Pärnumaa ettevõtlusinkubaatoris oma äri kasvatama

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Pärnumaa ettevõtlusinkubaatorisse astus kaheksa ettevõtet.
Pärnumaa ettevõtlusinkubaatorisse astus kaheksa ettevõtet. Foto: Pärnumaa ettevõtlusinkubaator

Sel nädalal käivitus Pärnumaa ettevõtlusinkubaatori 2021/2022 hooaja kasvuprogramm, kus kaheksa meeskonda asus kasvatama oma eri arenguetapis äriideed. Kuue kuuga läbivad meeskonnad koolitusprogrammi, mis aitab neil viia oma toode või teenus turule.

Kokku laekus sooviavaldusi 20 meeskonnalt. Pitch’imise ehk ideede tutvustamise käigus selgitati välja need kaheksa ettevõtet, kes alustasid inkubaatori kasvuprogrammis Pärnu kolledži ruumides.

Inkubantidele avanevad käegakatsutavad võimalused koostööks juba kogenud ettevõtjate ja teadusasutustega.

Erik Reinhold,

Pärnumaa arenduskeskuse juhataja

Koostöös Tehnopoli teadus- ja ärilinnakuga jõuab meeskondadeni tippmentorite võrgustik ning koolitusprogramm, mis sisaldab muuhulgas ärimudeli koostamist, investeeringute kaasamist, finantside juhtimist, teenuse- ja tootedisaini ning müügi- ja turundusalaseid teadmisi. “Kõik see loob meeskondadele eeldused kiireks kasvuks ja nii sise- kui välisturule sisenemiseks,” selgitas ettevõtlusinkubaatori projektijuht Kaydi Tomson.

Eelmisel hooajal lõpetanud meeskonnad pidasid projektijuhi sõnutsi just mentorite tuge ja kontaktvõrgustikku programmi kõige väärtuslikumaks osaks. Tomson lisas, et programmi ajakava on tihe ja seegi motiveerib meeskondi oma ideega edasi töötama.

Hooajal 2021/2022 kasvatavad oma ideed Pärnu ettevõtlusinkubaatoris:

  • INFINDER – veebiplatvorm, mis ühendab praktikandid ja ettevõtted.
  • PLANTOS – pakub teadlikumaid toidulaua valikud, mida saab kodusetes tingimustes ise endale kasvatada.
  • KAARIK – integreeritav ratta järelkäru, mille saab lihtsalt muuta ostukorviks, et oma ostud koju sõidutada.
  • PÄRNU LOOVLINNAK – kujundada toimiv ning asukohast sõltumatu töömudel ja selle kaudu kasvatada Pärnu loovlinnaku külastaja- ja asunikukogemuse kvaliteeti.
  • OUTFORFIT – läbi veebiplatvormi varustada Pärnu ja hiljem kaugemal asuvad välijõusaalid videokoguga, et tervisesportlased oskaksid jõusaali efektiivsemalt ja julgemalt kasutada.
  • ECOCENTER – veebiplatvorm, mis koondab Eesti mahetootjad, et tuua klientideni väiketootjate tervislik toodang.
  • DEMISOFT – arendab broneerimisportaali spordi-, kultuuri- ja huviharidusega seotud asutustele.
  • LASTE LAVA – toota efektsed laste lavad, mis annavad võimaluse kasvatada enesekindlust ja arendada loovust turvalises keskkonnas.

Pärnumaa arenduskeskuse juhi ja Kobara eestvedaja Erik Reinholdi väitel tekib ettevõtetel inkubaatoris veel rohkem lisavõimalusi. “Inkubantidele avanevad käegakatsutavad võimalused koostööks juba kogenud ettevõtjate ja teadusasutustega,” ütles Reinhold.

Pärnu iduettevõtjatele sisukama ja kvaliteetsema tugiteenuse pakkumiseks alustasid Tehnopol Startup Inkubaator ja Pärnumaa arenduskeskus koostööd 2020. aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles