Tori rahvas valis aasta teoks endise kolemaja totaalse muutumise

Pärnu Postimees
Copy
Sindi ühiselamus on 40 sotsiaalkorterit.
Sindi ühiselamus on 40 sotsiaalkorterit. Foto: Urmas Luik

Rahvahääletusel valiti Tori valla aasta teoks Sindi ühiselamu ümberehitamine sotsiaalmajaks. Sellele pakkus konkurentsi Tori hobusekasvanduse renoveerimine, kolmandale kohale tuli Sindi kärestikul peetud esimene rahvusvaheline aerutamisvõistlus Nordic Cup.

Suur ja pooltühi ühiselamu Sindi linna südames oli aastaid nii politsei, päästeameti, kohaliku omavalitsuse kui linnakodanike mureallikaks.

Ümberehituse käigus lammutati viiekorruseline osa, teine pool hoonest ehitati KredExi toel ümber ajakohaseks sotsiaalmajaks, kus on 40 sotsiaalkorterit abivajajatele. Elamus on videovalve, automaatne tulekahjusignalisatsioon ja sprinklersüsteem, kohapeal töötab ööpäev läbi korrapidaja.

Peale selle, et endisest probleemsest ühiselamust sai ohutu ja nüüdisaegne elupaik sotsiaalklientidele, paranes märgatavalt linna välisilmegi.

Suur ja pooltühi ühiselamu Sindi linna südames oli aastaid nii politsei, päästeameti, kohaliku omavalitsuse kui linnakodanike mureallikaks.
Suur ja pooltühi ühiselamu Sindi linna südames oli aastaid nii politsei, päästeameti, kohaliku omavalitsuse kui linnakodanike mureallikaks. Foto: Mailiis Ollino

Tori hobusekasvandus renoveeriti sihtasutuse Eesti Maaelumuuseumid eestvedamisel. Kõik hobusekasvanduse ajaloolised hooned tehti korda, mõeldes seejuures haljastuselegi. Koostöös Tori muuseumiga valmis näitus, mis tutvustab Tori kihelkonna ja Tori hobuse ajalugu. Lapsed saavad peale hobustega tutvumise lustida uuel mänguväljakul. Hobusekasvanduse korrastatud territoorium pakub häid võimalusi sündmusi korraldada.

Tori hobusekasvandus sai uue ilme nii seest kui väljast.
Tori hobusekasvandus sai uue ilme nii seest kui väljast. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu Postimees

Augustis toimus Sindi kärestikul esimest korda rahvusvaheline kärestikuaerutajate võistlus Nordic Cup. Võõrustati Eesti, Rootsi, Läti ja Venemaa sportlasi ning selgitati välja Eesti meistridki. Oma oskused pani proovile ligemale 70 võistlejat. Reisipiirangute tõttu oli võistlejate arv küll oodatust väiksem, kuid korraldajate hinnangul siiski soliidne.

Augustis toimus Sindi kärestikul esimest korda rahvusvaheline kärestikuaerutajate võistlus Nordic Cup.
Augustis toimus Sindi kärestikul esimest korda rahvusvaheline kärestikuaerutajate võistlus Nordic Cup. Foto: Jüri Looring

Tori valla aasta tegu valiti teist korda. Kandidaate võis esitada igaüks, lõpphääletusel osales 13 ettevõtmist ja 295 vastajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles