Kalastuslubade müük kolib uude veebikeskkonda

Pärnu Postimees
Copy
Kalapüügiõiguste müük kolib veebis uuele aadressile.
Kalapüügiõiguste müük kolib veebis uuele aadressile. Foto: Elmo Riig

Alates 1. veebruarist kolib kalapüügiõiguste müük uuele veebiplatvormile kalaluba.ee.

Samamoodi praegu toimiva pilet.ee keskkonnaga saab uues kohas tasuda nii harrastuspüügiõiguse eest kui osta kalastuskaarti, samuti esitada kalastuskaardi püügiaruandeid.

Uue platvormi käivitamisel lõpeb kalapüügiõiguste müük pilet.ee-s. Enam ei saa sealtkaudu edastada püügiaruandeidki. Kõik pilet.ee-st ostetud load on aga jõus oma kehtivusaja lõpuni.

Kui uus keskkond tööle hakkab, lõpeb harrastuspüügiõiguse ja limiidita kalastuskaartide müük telefoni kõneteenusena. Selle asemele tuleb SMS-teenus, mis sisuliselt sarnaneb parkimispileti ostmisega.

Harrastuspüük

  • Harrastuskalapüük lihtkäsiõngega on tasuta. Tasuta püügiõigus on ka alla 16aastastel õpilastel, pensionäridel, õigusvastaselt represseeritutel, puudega ja osalise või puuduva töövõimega inimestel.
  • Harrastuspüügiks spinningu, vedeli, sikuti, lendõnge, põhjaõnge, unna, käsiõnge, harpuunipüssi ja harpuuni ning haakeõngega tuleb soetada luba. Harrastuspüügiõiguse saab osta ühest päevast kuni aastani ja see maksab ühest 20 euroni.
  • Kalastuskaart tuleb muretseda, kui püügivahendina kasutatakse nakkevõrku, õngejada, kadiskat, vähimõrda või vähinatta, liivi või kuuritsat; püük toimub spinningu ja lendõngega Kesk-Eesti forellijõgedel või Põhja-Eesti lõhe- ja meriforellijõgedel; püük toimub Endla looduskaitsealal, Matsalu rahvuspargis või Silma looduskaitsealal.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles