Järjekordne korsten võttis tuld

Pärnu Postimees
Copy
Päästjad hoiatavad, et elamut ohustavate ja kütteseadet lõhkuvate tahmapõlengute ärahoidmiseks tuleb kütteseadmeid järjepidevalt hooldada. Kortermajas peab seda igal aastal tegema kutseline korstnapühkija.
Päästjad hoiatavad, et elamut ohustavate ja kütteseadet lõhkuvate tahmapõlengute ärahoidmiseks tuleb kütteseadmeid järjepidevalt hooldada. Kortermajas peab seda igal aastal tegema kutseline korstnapühkija. Foto: Marko Saarm

Täna südaöö paiku süttis Põhja-Pärnumaa vallas Pärnu-Jaagupis eramu korstnas tahm.

Viis minutit pärast keskööd teavitati häirekeskust tulekahjust Pärnu-Jaagupis Aia tänava majas, kus kütmise järel oli  tahm korstnajalas põlema süttinud.

Päästjad kustutasid põlengu, inimesed ohus ei olnud.

Päästeamet paneb majaomanikele südamele, et kutseline korstnapühkija peab eramu kütteseadmeid hooldama vähemalt üks kord viie aasta jooksul. Vaja on hoone küttesüsteem sisepindadele kogunenud tahmast puhastada.

Päästeamet koduohutuse eest seisjana soovitab kütteseadmete hooldamise alati usaldada kutselisele korstnapühkijale või pottsepale.

Soovitused ahiküttega kodude elanikele

  • Kasutuses olev ahi, pliit ja korsten peab igal aastal enne kütteperioodi olema pühitud, vajadusel kütmisperioodi jooksulgi.
  • Ärge põletage küttekoldes plasti, kilet, tekstiili ega liimi, lakk- või värvaineid sisaldavaid materjale, näiteks puitplaati.
  • Jälgige kütteseadmeid külmal ajal tavapärasest hoolsamalt.
  • Märgake naabrit! Aidake oma eakatel sugulastel ja naabritel küttekolded üle kontrollida. Võimalusel võiksid naabrid ühel ajal kutsuda korstnapühkija, kes kontrollib ning puhastab küttekoldeid mõlemas kodus korraga. Nii tuleb odavam ja annab kindlustunde, et naabritelgi on küttekolded korras. Maja ohutus sõltub kõigist elanikest.
Andmed: päästeamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles