Päästeamet siiski jätkab kodude tuleohutumaks remontimist

Sirle Matt
, reporter
Copy
Projekti “Kodud tuleohutuks” raames ehitati mullu kodumaakonnas 11 uut küttesüsteemi, remonti vajas üheksa.
Projekti “Kodud tuleohutuks” raames ehitati mullu kodumaakonnas 11 uut küttesüsteemi, remonti vajas üheksa. Foto: Urmas Luik

Aasta alguses anti teada, et raha puudusel projekt “Kodud tuleohutuks” lõpetatakse. Nüüd avaldas siseminister Kristian Jaani, et raha jätkamiseks on leitud.

“Tõsi, vajaliku raha oleme leidnud üheks aastaks ning mitme muu eelarverea kombineerimisel. See pole jätkusuutlik. Tuleb teha pingutusi, et leida lahendused ka järgmisteks aastateks,” sedastas Jaani pressiteate vahendusel.

Pärnumaalgi sai mullu nimetatud projekti raames paremasse korda 39 sellist kodu, mille elanikud end ise aidata ei saa. 85 000 euro eest ehitati abi vajavate inimeste kodudesse 11 uut küttesüsteemi, remonti vajas üheksa. 12 kodus tuli uuendada elektrisüsteemi. Kaks kodu said pliidivalvuri ehk süsteemi, mis lülitab pliidi välja, kui selle kohal olev andur tuvastab toidukõrbemise. Nüüd on seitsme inimese voodis raskesti süttiv voodipesugi. Osas kodudest tuli pühkida korstnad.

Abisaajad valisid välja kohalikud omavalitsused ja päästeamet, enamasti oli tegu lasterikaste perede, üksi elavate eakate või puudega inimestega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles