Keskerakonna vangerdus võib Šorini viia NATO parlamentaarse assamblee delegatsiooni

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Marko Šorin kuulub riigikogu kultuurikomisjoni, korruptsioonivastasesse erikomisjoni, Eesti-Türgi parlamendirühma ja Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni (OSCE) parlamentaarse assamblee Eesti delegatsiooni koosseisu.
 
Marko Šorin kuulub riigikogu kultuurikomisjoni, korruptsioonivastasesse erikomisjoni, Eesti-Türgi parlamendirühma ja Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni (OSCE) parlamentaarse assamblee Eesti delegatsiooni koosseisu.  Foto: Erik Peinar

Eile sai teatavaks, et Keskerakond soovib NATO parlamentaarse assamblee Eesti delegatsioonis teha vangerduse ja delegatsiooni senise juhi Oudekki Loone välja vahetada riigikogus Pärnumaad esindava Marko Šorini vastu.

Šorini jutu kohaselt sai ta eile hommikul kõne Keskerakonna aseesimehelt Jaanus Karilaidilt, kes tegi ettepaneku vahetada NATO parlamentaarse assamblee Eesti delegatsioonis välja senine esimees, keskerakondlane Oudekki Loone. Kuna sel teemal oli kuluaarides sahinaid kuulda olnud ja mõtteid vahetatud, ei tulnud ettepanek Šorinile üllatusena ja pikemalt mõelda vaja polnud. 

"Delegatsiooni liikmete üle hääletatakse parlamendi suures saalis ja siis delegatsioon hääletab endale esimehe," teadis äsja Türgi pealinnas maandunud Šorin öelda. Millise riigikogu istungi päevakorras mainitud hääletamine toimub, ei osanud ta öelda. "Ilmselt järgmisel nädalal," arvas ta, lisades, et see selgub reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles