Joogimeistrid pühendavad külastajad tootmise saladustesse

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Konkurssidel kohalikke ja rahvusvahelisi tunnustusi pälvinud Tori siidritalu on oma valdkonnas Baltimaade suurimaid mahesiidri ja -veinide valmistajad.
Konkurssidel kohalikke ja rahvusvahelisi tunnustusi pälvinud Tori siidritalu on oma valdkonnas Baltimaade suurimaid mahesiidri ja -veinide valmistajad. Foto: Tairo Lutter

Eesti veiniteele jäävast paarikümnest ettevõttest neljandik jääb Pärnumaale, eeloleval nädalavahetusel algab neis hooaeg külastajate võõrustamise ja tootmise tutvustamisega.

Üle kahe koroonakevade on rahval taas vaba võimalus nautida jürikuu lõppu ja kevadkuu algust mitme üritusega ning võtta kodumaakonnas marsruuti ka erinäolised Mamm & Frukti Valgeranna (Audru) veinitall, Pootsi ja Allikukivi veinimõis ning Tori siidritalu.

Kuus aastat tagasi Pärnus Raekülas alustanud pereettevõte Mamm & Frukt tutvustab oma tegemisi ja tooteid Audru mõisa 19. sajandil ehitatud talli maneežiosas, kus ajalooline hõng ja nüüdisaegsus põnevalt põimunud. Veinimeistrist isa Toomas Vaidla koos tütar Helen Hubergiga jõudis hobitegevusest toodete turustamiseni 2015. aastal ning tunamullu tunnistati nende destillaat ingveriga üheks Eesti parimaks käsitöönapsuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles