Hooldekodu värbas klientidele seltsiks robotkassi

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Pärnu haigla õendus- ja hoolduskeskuse vastne asukas robotkass Mirri.
Pärnu haigla õendus- ja hoolduskeskuse vastne asukas robotkass Mirri. Foto: Pärnu haigla

Tänapäeval pakuvad dementsussündroomiga eakatele seltsi robotloomad, kes aitavad leevendada üksindust ja viia eemale muremõtted, paitades looma ja suheldes temaga. Pärnu haigla õendus- ja hoolduskeskusse võetud robotkass Mirri on juba kenasti sisse elanud ja rõõmustab kõiki, kes teda märkavad.

Keskuse juhataja Margit Seppik selgitas, et Mirri on nime saanud ühe patsiendi kassi järgi. Nimelt on Helmil kodus kiisu, keda ta kahjuks ei näe, aga igatseb väga. Nüüd pakubki robotkass seltsi kõikidele, kes kasse armastavad. Mirri nurrub, liigutab pead ja käppi ja, mis kõige tähtsam, ei küünista kunagi. Positiivseid emotsioone pakub ta kõigile ja on oma seltsilistega väga kannatlik.

Uue asukaga on praegused patsiendid juba kenasti kohanenud ja Mirril jagub tähelepanu kõigile uutele sõpradelegi, sest praegu on õendushooldusteenuse ootejärjekorrad lühikesed ja teenus soovijatele kiiremini kättesaadav.

Juuni algusest on keskuses taas lubatud patsiente külastada ja hoovialal liikuda, kuid seni kuni ilmataat lahkemaks muutub, saab Mirri pakkuda seltsi siseruumides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles