Pärnu asub kauneid kodusid otsima

Pärnu Postimees
Copy
Iseenda või naabri kenast kodust ja aiast saab anda linnale teada 31. juulini. Konkursi võitjad selguvad septembris. Foto on illustreeriv.
Iseenda või naabri kenast kodust ja aiast saab anda linnale teada 31. juulini. Konkursi võitjad selguvad septembris. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Pärnu linnavalitsus kutsub pärnakaid ja linnakülalisi märkama  keskuslinnas ja osavaldades ilusaid, hästi hooldatud aedu, hooneid ja hoove ning esitama neid konkursile “Kaunis kodu”.

Konkursikomisjon valib igast Pärnu linnaosast välja neli kaunist väikeelamut, samuti Paikuse osavallast ühe ja Audru-Tõstamaa osavallast ühe kauni väikeelamu.

Peale selle valitakse parima heakorrastusega korruselamu ja teenindusettevõte. Valikut tehes lähtub komisjon haljastuse tervikilmest, hinnates selle sobimist elamu, piirde ja tänavailmega.

Pärnu linnaaedniku Anu Nurmesalu sõnutsi näeb nii keskuslinnas kui osavaldades aasta-aastalt aina enam maitsekalt kujundatud ja eeskujulikult hooldatud õuealasid ühes heas korras majadega.

“Öeldakse küll, et ilu on vaataja silmades, aga ma usun, et nägusate koduaedade, kortermajade ja asutuste ümbruse ilu oskab igaüks märgata ja hinnata. Me kõik mõistame, et see silmailu ei sünni üleöö, vaid on kellegi pika ja järjepideva töö tulemus. Oma kodu eest hoolitsemine nii, et tulemus pakub rõõmu ka teistele peale iseenda, väärib tunnustamist,” ütles linnaaednik.

Iseenda või naabri kenast kodust ja aiast saab anda linnale teada 31. juulini. Konkursikomisjon hakkab kandidaate üle vaatama augusti esimesest nädalast.

“Kauni kodu“ konkursi võitjad kuulutatakse välja septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles