Alkohol ja tubakatooted on Pärnus alaealistele lihtsalt kättesaadavad

Karl Hütt
, reporter
Copy
Alaealised said mitmest Pärnu kauplusest osta alkoholi ja tubakatooteid.
Alaealised said mitmest Pärnu kauplusest osta alkoholi ja tubakatooteid. Foto: Arvo Meeks

Politsei korraldas Pärnu linnas alkohoolsete jookide ja tubakatoodete kontrolloste, millest selgus, et kauplustest on alaealistel jätkuvalt küllaltki lihtne neid tooteid kätte saada. 

Ostude käigus kontrolliti üheksat kauplust, millest alkoholi said alaealised kätte tervelt viiest ja tubakatooteid kahest kauplusest. 

Pärnu politseijaoskonna piirkonnavanem Karin Uibo ütles, et kontrolltehingute põhjal saadud üldpildiga ei või kuidagi rahule jääda, siiski oli kaks erandit. “Siinkohal sooviksin kiita kauplusi CityAlko ja Kanpol – nende poodide müüjad täitsid seadusest tulenevat kohustust korrektselt ja noored sealt keelatud tooteid ei saanud,” lausus ta. 

Uibo sõnutsi oli paraku rikkujaid siiski palju, sealhulgas korduvrikkujaid. Ta tõi näiteks, et ühes kaupluses on nad teinud juba kolm kontrolltehingut ja kõigil kordadel on alaealine ostja alkoholi sealt kätte saanud. Seetõttu teeb Pärnu politseijaoskond kohalikule omavalitsusele selle kaupluse kohta ettepaneku alkohoolse joogi jaemüügi õiguse peatamiseks. 

Kuna peagi on käes jaanipäev, millele järgneb nädalavahetus, venivad pühad tavapärasest pikemaks. Uibo meenutas, et enamik pühade ajal tekkivatest probleemidest saab alguse just alkoholi liigtarvitamise tõttu. “Siingi on tähtis roll müüjal, kes ei tohi joobes inimesele alkoholi müüa, samuti ei tohi seda müüa inimesele, kes ostab alkoholi joobes kaaslasele,” lausus ta. 

Pärnu politseijaoskonna piirkonnavanem tõi välja, et  alkoholi tarvitanud alaealine võib väga kergesti äärmiselt ohtlikesse olukordadesse sattuda. “Olgem täiskasvanutena vastutustundlikud ja tundkem huvi, millega meie lapsed pühade ajal tegelevad ning kellega ja kus viibivad. Ilusal suveajal on tore koos perega aega veeta, alkohol selle juurde käima ei pea,” ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles