Kümmekond Tõstamaa tänavat saab uue valgustuse

Pärnu Postimees
Copy
Tõstamaa alevikus saab projekti käigus valgustuse Varbla maanteele rajatav kergliiklusteegi.
Tõstamaa alevikus saab projekti käigus valgustuse Varbla maanteele rajatav kergliiklusteegi. Foto: Toomas Mitt

Pärnu linnavalitsus tunnistas eilsel istungil Tõstamaa tänavavalgustuse rekonstrueerimise riigihanke võitjaks osaühingute Eltonet ja Viaston Infra ühispakkumuse.

Tõstamaa tänavavalgustust oli valmis uuendama kuus ettevõtet või ettevõtete gruppi. Neist soodsaim oli osaühingute Eltonet ja Viaston Infra ühispakkumus, milles 195 uue lambi paigalduse hinnaks koos käibemaksuga 338 940 eurot. Hankelepingu täitmise tähtaeg on üks aasta alates lepingu sõlmimisest ehk umbes järgmise aasta juuli lõpus.

Tõstamaal vahetatakse välja ja paigaldatakse pea 200 välisvalgustit, mis asuvad Varbla maantee, sealhulgas rajatava kergliiklustee ääres ning Ehitajate ja Sadama tee, Nooruse, Raba, Metsa, Mere ja Ringi tänava ääres ja hooldekodu juures. Uue tänavavalgustuse saab ka Pärnu maantee ning Keskaleviku ja Kalli maantee vaheline lõik.

Tõstamaa tänavavalgustuse uuendamine on osa suuremast tänavavalgustuse renoveerimise projektist, mille käigus nüüdisajastatakse valgustussüsteemi kõigis kolmes Pärnu osavallas ja Pärnus Ülejõe linnaosas. Kokku uuendatakse 876 tänavavalgustuspunkti.

Tänavavalgustuse renoveerimise teist etappi toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi vahenditest 1 173 867 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles