Vabakooli muusikal väärtustab looduse hoidmist

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval esietendub Endla teatri suures saalis Pärnu vabakooli muusikaline lavastus “Elu tuli – elutuli”.

Lugu algab seiklushimuliste noorte plaaniga lennata Islandile puhkusereisile, et sealse looduse ilu imetleda. Teekond sisaldab ootamatuid kohtumisi värvikate tegelastega, iga nurga taga ootab õppetund, kuidas ümbruskonda austusega suhtuda.

Keskkonda eiravad elunautlejad saavad teadmise, et loodus ja meie – me oleme üks.

Noorte tormakas seiklus elu tuleni on rikastatud muusika ja tantsudega.

Muusikali projektijuhi Reimo Niiliski sõnutsi valitakse igal aastal vabakoolis aasta teema. Sellest saab ühtlasi muusikali kandev idee, mille kaudu nii muusikalis osalejad kui vaatajad kogevad elu eri tahke ning tunnetavad seeläbi maailma paremini. Sel aastal on teemaks “Loodus ja meie – me oleme üks“.

Vabakooli õppealajuhataja Ilona Must ütles, et selleaastase lavastuse mõte tekkis lastel rahvusvahelise projekti raames Islandi reisil.

“Looduse teema pakkusid lapsed ise välja, sel teemal tehakse ka 7.–9. klassi õpilaste aastatööd ja sügisene Nõiamäe kunstinäitus,” selgitas Must.

Muusikali ettevalmistus ja etendamine on vabakoolis juba kümme aastat olnud õppe osa ja selle lavaletoomine aitab praktiliselt ja loovalt lõimida õppeaineid ja -valdkondi.

Stsenaarium, lava- ja muusikaline kujundus on valminud vabakooli kasvandike ja õpetajate koostöös ning ettevalmistustes lööb kaasa kogu koolipere.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles