Kooligaleriid Surjus söödi torti, Metskülas puhuti pilli

Copy

Lipuehteline teadmistepäev tõi elevust väljaspool Pärnu linna piiri 25 kooli, millest kaks jääb Saarde valda. Sealses Kilingi-Nõmme gümnaasiumis võttis aabitsa aktusel vastu 30 ja Surju koolis kaheksa last. Lääneranna valla seitsmest koolist on väikseim Metsküla algkool, mille 20 õpilasest kuus läks 1. septembril esimesse klassi.

”Ma olen ise selle kooli lõpetanud, maja ja õpetajad on tuttavad, läksin siin esimesse klassi siis, kui uus koolimaja oli valmis saanud, nüüd läheb tütar siin esimesse klassi,” mainis äsja aktusel aabitsa saanud õhevil Meribeli ema Merily Bilan. Tulevast sügisest jõuab suurele õele järele ka venna, kes käib selle aasta veel lasteaias, nii et järjepidevus kestab.

Surju koolil on tavaks saanud pidada 1. septembril ka kooli sünnipäeva, süüa enne klassijuhataja tundi koos torti. Ligemale kümnekilose magusa valmistasid kooli peakokk Inge Jõekallas ja kokk Reet Kukk ning nende meistriteos oli armsalt kodune, pealt kaunistatud kohalike koduaedade viinamarjade, maasikvaarikate ja füüselitega ning saialilleõitega.

”Maitseb hästi!” teatasid nagu ühest suust teise klassi tüdrukud, juteldes torti süües omavahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles