Vastse alkoholimüügi piirangu järgimine võeti luubi alla

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Klubi A.P.T.E.K. juhataja hinnangul võib meelelahutusasutus öise alkoholimüügi piirangu tõttu kaotada suvel umbes 35 000 eurot kuus. Foto on illustreeriv.
Klubi A.P.T.E.K. juhataja hinnangul võib meelelahutusasutus öise alkoholimüügi piirangu tõttu kaotada suvel umbes 35 000 eurot kuus. Foto on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino

Kuu algusest jõustus Pärnus öine alkoholimüügi piirang, mille kohaselt lõpeb meelelahutuskohtades alkoholi müük nädala sees kell kaks öösel ning laupäeval-pühapäeval kell neli öösel. Esimene nädalavahetus uute piirangutega on möödas ja selgub, et osa kundedest pole piirangust kuulnudki.

“Piirang on kaasa toonud segadust ja pahaseid kliente,” ütles klubi A.P.T.E.K. juhataja Madis Sitik. “Paljud inimesed polnud vist kuulnud, et selline keeld hakkas 1. septembril kehtima. Need, kes soovisid pärast kella nelja meelelahutust tarbida, olid pettunud.”

Sitik rääkis, et A.P.T.E.K. pole oma klientidele uue piirangu kohta aktiivset teavitustööd teinud. “Ürituste lehel on see kirjas, muud moodi me seda reklaaminud ei ole,” ütles ta. “Pärnu linn tegi sotsiaalmeedias selle kohta postituse, kuid võttis õige pea maha. Ju nad ei talu kriitikat, sest suur osa kommentaaridest olid negatiivsed.”

Uue piirangu kehtimise esimese nädalavahetuse järel ei saa Sitiku sõnutsi suuri järeldusi selle mõjust teha. Tema jutu järgi pole ka head võrdlusmaterjali, sest eelmisel aastal samal ajal mõjutas meelelahutusasutuste külastamist koroonapassi nõue.

“Meil oli reedel kella neljast täismaja ja tunni jagu võinuks pidu kindlasti jätkuda. Kujutan ette, et meie käive võinuks olla 25 protsendi võrra suurem, kui me oleksime saanud kauem lahti olla.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles