Volikogu võttis vastu Pärnu selle aasta esimese lisaeelarve

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linnavolikogu võttis vastu tänavuse esimese lisaeelarve.
Pärnu linnavolikogu võttis vastu tänavuse esimese lisaeelarve. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu võttis vastu Pärnu linna 2022. aasta esimese lisaeelarve, mis suurendab põhitegevuse tulusid 6,8 ja põhitegevuse kulusid 7,5 miljoni euro võrra.

Lisaeelarves on suurendatud linna maksutulusid, sotsiaaltoetusi ning majandamis- ja tööjõukulusid. Põhieelarvega võrreldes kulutatakse rohkem raha teede ja tänavate remondiks ning ehitamiseks nii linnas kui osavaldades, jalgpallihalli ja Pärnu Päikese kooli, Rääma põhikooli õppehoone, Liblika lasteaia ja Mai lasteaia Raeküla hoone hooviala renoveerimiseks ning paljuks muuks.

15,7 miljoni euro suurused investeeringud kaetakse põhitegevuse tulemi, 2,8 miljoni eurose laenu ja linna kontodel oleva varem säästetud rahaga, mida on 7,4 miljonit.

“Selles lisaeelarves on ajastu märgid, kus tulude kasv ei kata kulude kasvu ja käiku tuleb võtta säästud, tagamaks igapäevavajadustele katteallikad. Olen veendunud, et konservatiivne finantspoliitika, mis on toonud meid siia, viib ka edasi,” ütles abilinnapea Meelis Kukk.

Muudatuste tulemusena kujuneb aasta põhitegevuse tulude kogumahuks 95,3 miljonit eurot ja põhitegevuse kulude kogumahuks 89,8 miljonit eurot. Põhitegevuse tulemiks jääb 5,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles