Hostel säilitab muusikakooli hõngu

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Annika Kuuri sõnutsi ütles talle varasem unenägugi, et see 1926. aastal korteriteks ehitatud maja tuleb endale osta ja sinna majutuskoht teha.
Annika Kuuri sõnutsi ütles talle varasem unenägugi, et see 1926. aastal korteriteks ehitatud maja tuleb endale osta ja sinna majutuskoht teha. Foto: Urmas Luik

Saarde vallamajal on üks mure vähem, sest pikalt enampakutud kunagise muusikakooli hoone Kilingi-Nõmme peatänava ääres ostis ettevõtlik kohalik ja sisustas sinna piirkonnas vajaliku majutusasutuse. Hosteli, mis säilitab hoone hõngu klaveri ja ajaloolise seinakellaga fuajees.

"Vallas oldi kohe nõus, kui ütlesin, et tahan siia hosteli teha," räägib lihtsa hotelli perenaine Annika Kuur. "Maja oli oksjonil olnud, aga tahtjaid ei leidunud, jah, pere jaoks on see hoone liiga suur, aga minul oli nägemus kahtepidi majutusest, püsi- ja nii-öelda üleöö-majutusest."

Linnasüdamest kümmekonna kilomeetri kaugusel Peebu kämpingus selle omaniku Peep Paimre kõrval majutuse, turistide ja üritustega tegeleva Annika Kuuri sõnutsi ütles talle varasem unenägugi, et see 1926. aastal korteriteks ehitatud maja tuleb endale osta.

Üle kahe aasta kasutult seisnud hoones algas remont põrandatest, mille ülesvõtmise järel peideti nende alla veeringet toitev torustik. Alles jäeti kaks ahju, majja paigaldati õhk-vesi-süsteemil põhinev küte ja temperatuuriregulaatoriga radiaatorid. Ülevõõbatud seinad andsid ruumidele uue ilme, saali diivanite kohale riputati säästupoe kaubana kuldsetes raamides loodusmaalid, tubadesse paigaldati mööbel ja ühiskasutuses ruumi kööginurk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles