Esimesel advendil algab kaks jõulukaunistuste konkurssi

Pärnu Postimees
Copy
Oma korteri või maja aknaid, fassaadi või õueala jõuluks kaunistades võidavad Nurmesalu hinnangul kõik – nii elanikud, naabrid kui laiemalt kogu linn.
Oma korteri või maja aknaid, fassaadi või õueala jõuluks kaunistades võidavad Nurmesalu hinnangul kõik – nii elanikud, naabrid kui laiemalt kogu linn. Foto: Elmo Riig

Pärnu linnavalitsus ja Audru osavallakeskus korraldavad kaks jõulukaunistuste konkurssi, mis algavad täna ning lõpevad Pärnus 15. ja Audrus 20. detsembril.

Konkursside eesmärk on innustada inimesi ehtima hoonete fassaade, aknaid ja hoove ning andma panuse kodukohas pühademeeleolu loomisse. Kogu omavalitsuse konkursist võivad osa võtta era- ja kortermajade elanikud, koolid, lasteaiad, ettevõtted, organisatsioonid ja asutused, Audru konkursist üksnes era- ja kortermajade elanikud.

Kogu omavalitsuse konkursil toimub hindamine kuues kategoorias: parim vaateaken, parim kortermaja aken, parim eramaja keskuslinnas, parim eramaja osavaldades, parim korterelamu ja parim asutus (kaasa arvatud koolid ja lasteaiad).

Pärnu linnaaednik Anu Nurmesalu julgustas inimesi fantaasiarikkalt hooneid ja õuealasid kaunistama ning andma toredasti ehitud kohtadest linnale teada. “Väga kena on üle suure Pärnu näha, et neid kaaslinlasi, kes panustavad oma kodule, koolile, lasteaiale või töökohale jõuluilme andmisse, on iga aastaga aina enam,” ütles linnaaednik.

Oma korteri või maja aknaid, fassaadi või õueala jõuluks kaunistades võidavad Nurmesalu hinnangul kõik – nii elanikud, naabrid kui laiemalt kogu linn. Pühadeks valmistuda tasub tema sõnutsi koos perega. Märkimist väärib seegi, et dekoraatorid muutuvad aina leidlikumaks ning nii piirdeaiad, õued, platsid, elumajad, kõrvalhooned, puud-põõsad kui ehitiste eri detailid osatakse nutikalt temaatiliselt ära kaunistada

Parimate omavalitsuse jõulukaunistuste kohta ootab linnavalitsus infot 15. detsembrini (kaasa arvatud). Kaunistuste lühikirjeldus, aadress ja võimalusel dekoratsioonide fotod tuleks saata e-postiga anu.nurmesalu@parnu.ee.

Konkursi auhinnad antakse üle 17. detsembril Iseseisvuse väljakul Pärnu jõulukülas. Parimaid tunnustab linn maiustuste ja mitterahaliste auhindadega.

Audru osavalla konkursil “Jõuluvalgus 2022” on kaks kategooriat: ühepereelamud ja korterelamud. “Hinnatakse eelkõige valgustust, millest ka konkursi nimi, kuid oluline on ikkagi ühtne kompositsioon, mitte niivõrd tulede rohkus,” lausus osavallakeskuse juht Priit Annus.

Kodust tehtud foto koos lühikirjelduse ja aadressiga tuleb hiljemalt 20. detsembriks saata e-posti aadressil  maarika.keskoja@parnu.ee. Võitjad kinnitab Audru osavallakogu ja neid tunnustatakse osavallakeskuses toimuval Eesti Vabariigi aastapäeva aktusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles