Politsei tänas elupäästjat

Copy
Janek Pinta Pärnu politseijaoskonnast (vasakul), päästetud tüdruku ema Anna, elupäästja Aleksandr ja Tarmo Voltein Lääne päästekeskusest.
Janek Pinta Pärnu politseijaoskonnast (vasakul), päästetud tüdruku ema Anna, elupäästja Aleksandr ja Tarmo Voltein Lääne päästekeskusest. Foto: Lääne prefektuur

Lääne prefektuur ja päästeameti esindajad ütlesid täna suure aitäh 17aastasele Aleksandrile, kes päästis Pärnus läbi jää vajunud kümneaastase tüdruku elu.

25. novembri pärastlõunal kella 14 ajal juhtus Pärnus õnnetus, kui kaks tüdrukut läksid Vallikäärus jääle ja üks neist vette kukkus. 11aastane tüdruk hoidis oma vette kukkunud sõbrannal, 10aastasel tüdrukul käest kinni, et teda kätte saada. Tekkinud olukorda nägi pealt mööda kõndinud 17aastane noormees Aleksandr, kes kohe tüdrukutele appi tõttas ja vette kukkunud tüdruku välja aitas.

Külmas vees viibinud tüdruku tervisliku seisundi kontrollisid meedikud haiglas üle, õnneks oli temaga kõik korras.

Täna said asjaosalised uuesti kokku Pärnu siseturvalisuse ühishoones, kus Pärnu politseijaoskonna merepääste- ja piirikontrolligrupi juht Janek Pinta ja Lääne päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Tarmo Voltein surusid julge ja oskusliku tegutsemise eest tugevasti kätt nii Aleksandril kui vette kukkunud tüdrukul käest kinni hoidnud sõbrannal. Kohtumisel osales ka päästetud tüdruk koos oma emaga.

Tagasi üles