Lõpelased seati valiku ette: kas kool või kogukonnakeskus?

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Laual on variant Lõpe kool panna üldse uksed kinni ja lastel tuleb sügisest minna 18 kilomeetri kaugsesele Lihula gümnaasiumi.
Laual on variant Lõpe kool panna üldse uksed kinni ja lastel tuleb sügisest minna 18 kilomeetri kaugsesele Lihula gümnaasiumi. Foto: Urmas Luik

Neljapäeva õhtupoolikul seisis Lääneranna valla Lõpe klubimaja ees mitukümmend autot. Kunagine Koonga vallavanem Ants Mõlder küsis kohale tulnud pea 40 lõpelaselt, kas keegi on kooli kinnipaneku poolt. Ei ühtegi kätt. “Kes selle vastu?” järgnes nüüd. Kätemeri. Teiste hulgas tõstis käe rahvaga rääkima tulnud vallavanem Ingvar Saare.

“Ma olen ka selle vastu, kuid praktiline elu näitab, et vastasel juhul ei saa eesmärke täita, sest meil pole vahendeid,” tõdes Saare.

Lõpe kooli 9. klassis käib 28 õpilast. Kooli hoolekogu esimees ja vilistlane Annika Urbel rääkis, et reform kerkis Lõpel päevakorda umbes aasta eest, kui tõdeti, et kolmanda kooliastme ülalpidamiskulu käib üle jõu. Toona tuli jutuks, et kool ja lasteaed võiksid kolida klubimajja. Pea aasta tagasi joonistati kogukonna koosolekul valmis eskiisprojekt, et luua Lõpele multifunktsionaalse külamaja. See pandi kirja ka mullu sügisel kinnitatud arengukavva ja eelarvestrateegiasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles