Nädalavahetusel põlesid toidupood, auto ja katel

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Põhja-Pärnumaal põles auto.
Põhja-Pärnumaal põles auto. Foto: Päästeamet

Nädalavahetus möödus Pärnumaa päästjatel töiselt: peale kahe väljakutse kauplustesse tuli pritsimeestel kustutada leekides autot ja katelt ja aidata kukkunud inimest.

Laupäeva öösel kell 1.26 sai häirekeskus teate, et Lääneranna valla Vatla küla kaupluses põleb. Helistaja sõnutsi oli põlema läinud elektrikilp ja selle ümber olevad asjad, mistõttu pood oli suitsu täis. Kui päästjad Lihulast kohale jõudsid, olid inimesed tulekahju käsikustutiga juba kustutanud, kuid oli näha, et tuli oli levinud laoruumis ripplae vahele. Päästjad avasid lae, kustutasid põlengu lõplikult kella 2.44ks ja tuulutasid ruumid. Põlengu tagajärjel sai ladu kuuma- ja tahma-, müügisaal suitsukahjustusi.

Pühapäeva varahommikul kutsuti päästjad Lääneranna valda Rauksi külla, kus garaažis oli süttinud katel, mida omanik oma jõududega juba kustutas. Kui pritsimehed kohale jõudsid, oli omanik tulekolde jõudnud lõplikult summutada. Päästjad kontrollisid sündmuskoha üle, kuid tuleohtu ei tuvastanud.

Samal päeval veidi enne keskpäeva sõitis päästemeeskond Põhja-Pärnumaa valda Pärnu-Jaagupi alevisse Soo tänavale, kus garaažis oli süttinud auto. Päästjate saabumise ajaks oli omanik põleva sõiduki garaažist juba teise autoga välja tõmmanud. Päästjad kustutasid masina ja garaaži. Esmastel andmetel võis auto süttida elektrisüsteemi rikkest.

Esmatel andmetel võis auto süttida elektrisüsteemi rikkest.
Esmatel andmetel võis auto süttida elektrisüsteemi rikkest. Foto: Päästeamet

Kell 16.47 sai häirekeskus teate, et Pärnu linnas Riia maanteel on  toidupoes tunda suitsulõhna. Töötajad evakueerisid kõik kaupluses viibinud inimesed. Päästjad kontrollisid ruumid ja katuse üle, kuid tulekahju ei tuvastanud.

Õhtul kiirustasid päästjad Pärnus Vana-Rääma tänavale, kus inimene oli oma korteris kukkunud ja häirekeskusesse helistaja ei pääsenud abivajaja juurde. Päästjad avasid ukse jõuga ja leidsid põrandalt kannatanu, kes tõsteti kiirabiautosse. 

Veel said pritsimehed väljakutse seoses toidukõrbemisega Pärnus Riia maantee kortermajas.

Päästjad juhivad tähelepanu, et pliidile unustatud toit võib kaasa tuua rasked tervisekahjustused. Ohtlik pole üksnes tuli, vaid ka suits ja vingugaas, mis tekib kõrbevast toidust juba enne põlema süttimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles