Volikogu istungilt välja visatud koolijuht: See on demokraatia ja kaasamine Lääneranna moodi (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Lääneranna vallavolikogu viskas sõnavõtusoovist teatanud Metsküla algkooli direktori Pille Kaiseli istungisaalist välja.
Lääneranna vallavolikogu viskas sõnavõtusoovist teatanud Metsküla algkooli direktori Pille Kaiseli istungisaalist välja. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu Postimees

Lääneranna vallavolikogu istugilt, mille kaalukam teema oli valla koolivõrgu kokkutõmbamise plaani arutamine, visati välja sügisest suletava Metsküla algkooli direktor Pille Kaisel, kes soovis enne kooli saatuse otsustamist volinikele sõnavõtuga esineda.

Kaiseli jutu järgi soovis ta volinikele kommenteerida, kuidas vallavõim on kaasanud sulgemisplaanidesse kogukonda ja kuidas on vallajuhid käinud välja algkooli erakooliks muutmise plaani.

“Kutsusime 9. veebruaril volinikud ja vallavanema külla, et arutada hariduse teemasid. Siis laiutati käsi ja vallavanem küsis: “Mis sulgemise juttu te räägite? See on tööversioon, mis ringleb, aga kooli sulgemine ei ole plaanis. Kust te seda võtate?” Kaks nädalat hiljem tuli sulgemise plaani eelnõu,” rääkis Kaisel.

Teiseks tahtis Kaisel volikogu liikmetele rääkida sellest, kuidas esitleti kogukonnale erakooliks muutmise plaani.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles