Uude kaardirakendusse märgiti ööpäevaga 350 halvas seisus teed

Pärnu Postimees
Copy
TREF Nordi töömehed olid täna kaardirakendusele märgitud aukude parandamisega juba ametis.
TREF Nordi töömehed olid täna kaardirakendusele märgitud aukude parandamisega juba ametis. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Postimehe veebiküljel eile avaldatud kaardirakendusse, kuhu iga lugeja saab märkida auklikke või läbimatuid teid, löökauke või takistusi teel, märgiti ööpäevaga ligemale 350 kohta, mis vajaksid parandamist.

Täna ennelõunal, kui Pärnu Postimehe fotograaf käis paari suvepealinna tsentrumis kaardile märgitud tänavaauku pildistamas, olid neis kohtades juba ametis TREF Nordi töömehed.

Pärnu linnavalitsuse taristu- ja ehitusteenistuse liikluse peaspetsialist Toomas Tammela ütles, et ajalehe Sakala eestvedamisel loodud kaardirakendus on tervitatav, ent kahjuks ei jõua inimeste viited löökaukude või kehvas seisukorras teede kohta selle kaudu otse inimesteni, kes probleemi lahendama peaksid.

“Tänaseni oleme suunanud inimesi kasutama rakendust Anna Teada, mille abil saab kodanik teavitada kohalikku omavalitsust heakorraprobleemist või mõnest muust probleemist. Infosüsteem oskab automaatselt teateid edastada kõigile kohalikele omavalitsustele,” seletas Tammela. “Kui võrrelda uut kaardirakendust, võiks sealtki info automaatselt omavalitsusele laekuda. Samal ajal laseb uus rakendus probleemi panna ka erateele.”

Ööpäevaga märgiti Pärnumaa kaardile ligemale 350 löökauku ja halvas seisukorras teelõiku.
Ööpäevaga märgiti Pärnumaa kaardile ligemale 350 löökauku ja halvas seisukorras teelõiku. Foto: Mailiis Ollino

Põhja-Pärnumaa vallavalitsuse arendusspetsialist Birjo Piiroja mainis, et kaardirakendus on praktiline ja mugav kasutada. “Idee on hea. Nii on inimesel võimalus lihtsasti ja käepäraselt infot edastada,” arvas ta, märkides, et kuna tegu on lingiga, mille peab salvestama või iga kord uuesti üles otsima, oleks huvitav näha, kui paljud inimesed seda pidevalt kasutama hakkavad.

Piiroja arvas, et rohkem abi oleks sellisest rakendusest siis, kui info jõuaks kohe ka teede eest vastutajale ehk omavalitsuse töötajale või otse teetööde teostajale.

“Kui seda edasi arendataks ja oleks tegemist äpiga, oleks kasu ilmselt suurem,” ütles ta.

Kaardirakendus võimaldab lihtsalt teatada löökaukudest, auklikest või halvasti läbitavatest lõikudest või teel olevatest takistustest.
Kaardirakendus võimaldab lihtsalt teatada löökaukudest, auklikest või halvasti läbitavatest lõikudest või teel olevatest takistustest. Foto: Mailiis Ollino
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles