Piltuudis ⟩ Haigla patsiendipäeval jagati muresid ja rõõme

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Ilm soosis päevakeskuse õuel toimunud ettevõtmist igati.
Ilm soosis päevakeskuse õuel toimunud ettevõtmist igati. Foto: Margit Suhhostavets

Sel nädalal tähistas Pärnu haigla patsiendipäeva, mille lõppakordiks avati eile haigla psühhiaatriakliiniku päevakeskuses aiakohvik.

Päikeselisel päeval pandi päevakeskuse õuel lendama kettagolfi kettad, korraldati õnneloos ja meisterdati ainulaadseid rinnamärke ning arutleti tähtsate asjade üle. Kel kõht tühjaks läks, sai aiakohvikust soodsa hinnaga head ja paremat.

Osalejaid oli rohkelt ja melu jagus kõigile. Päevakeskuse juhataja Kristo Kaukver oli üllatunud, et kohale tuli hulga rahvast, kes üritusel aktiivselt kaasa lõid. Menukaks kujunenud ettevõtmist plaanitakse tulevikus korrata.

Osalejad said kätt proovida kettagolfiski.
Osalejad said kätt proovida kettagolfiski. Foto: Margit Suhhostavets

Üheksandat korda peetud patsiendipäeva läbiv mõte oli “Märgates inimest”. “Pärnu haigla jaoks on kõige tähtsam inimene, olgu selleks patsient, tema lähedane või hea kolleeg. Kõik peavad saama võimaluse rääkida oma muredest ja rõõmudest. Oluline on, et me ei unustaks teineteist iga päev kuulata ja märgata,” rääkis Pärnu haigla kommunikatsioonispetsialist Margit Suhhostavets.

Psühhiaatriakliiniku päevakeskuse patsiendipäevadel avati aiakohvik.
Psühhiaatriakliiniku päevakeskuse patsiendipäevadel avati aiakohvik. Foto: Margit Suhhostavets

Patsiendipäeva tähistamine sai algusel 6. juunil 2014. aastal Norras. Praeguseks on sellest kujunenud ülemaailmne tervishoiuasutuste liikumine. Eestis liitus rahvusvahelise patsiendipäeva võrgustikuga “​What Matters To You” ehk “Mis on sinu jaoks oluline” 2019. aastal esimesena Pärnu haigla. 

Patsiendipäeval sai iga osaleja endale erilise rinnamärgi.
Patsiendipäeval sai iga osaleja endale erilise rinnamärgi. Foto: Margit Suhhostavets
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles