Lähkmal hüüdsid iseseisvuse taastamise auks pillid

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Lähkma külamajas mängisid muusikud Erhard Ohlhoffi juhendamisel enda ja publiku rõõmuks, tähistamaks riigi taasiseseisvumise 32. aastapäeva.
Lähkma külamajas mängisid muusikud Erhard Ohlhoffi juhendamisel enda ja publiku rõõmuks, tähistamaks riigi taasiseseisvumise 32. aastapäeva. Foto: Kalju Sarapu

Lähkma külamajast on Saarde vallas kujunenud piirkonna muusikute kokkusaamise ja koosmängimise koht, nii ka riigi iseseisvuse taastamise päeval, mil ajaloolises metskonnahoones hüüdsid taas pillid.

Koondorkestrit juhatas Pärnus elav muusik, õpetaja ja estofiil Erhard Ohlhoff, kes on Surjust kümmekonna kilomeetri kaugusele jäävas külamajas varemgi üritustel osalenud. Seekord juhendas ta lähemalt ja kaugemalt saabunud pillimehi töötoas, et esinemise ajal kõlaks koondorkester ilusasti kokku.

Lähkma-Saunametsa külaseltsi juhatuse liige Kadri-Aija Viik rääkis, et juhendaja soovitas neil, kellel pilli pole, toetada mängijaid lauldes. “Õpitoas harjutati koos kolme–nelja lugu, et harrastajatelgi tekiks koosmänginise rõõm,” lisas Viik, kes ise pilli ei mängi, küll aga laulab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles