Hooghänd sillutas hobifotograafile teed esimese isikunäituseni

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy

Umbes 15 aasta eest putukate võrku langenud Pärnu mees Eimar Kull tunnistas eile, et tal on kerge surin sees. Õige pea avati pealinnas Laial tänava loodusmuuseumis hobifotograafi esimene isikunäitus, mille ta pälvis eriauhinnaks ajakirja Eesti Loodus fotokonkursil.

“Olen ennegi näitustel osalenud, näiteks “Pärnumaa fotol”, aga personaalnäitust pole mul varem olnud. Ärevus on sees,” tunnistas loodusmuuseumisse teel olnud hobifotograaf, kes teenib igapäevast leiba elektroonikatootja Scanfili laooperaatorina.

Kull pani oma esimesele isikunäitusele nimeks “Vaibarahvas”, mis on ajendatud samanimelisest raamatust, mille autor Terry Pratchett kirjutab humoorikalt putukatest, kes elavad vaibas.

Näitus koosneb 13 makrofotost, millele on püütud väiksed ja veel väiksemad loomakesed. Iga foto juurde kirjutas autor lühikese loo foto sündimisest. Loodusmuuseumi entomoloogid Uno Roosileht ja Aare Lindt on fotosid täiendanud putukatega – selline väljapanek annab näituse nautijale unikaalse võimaluse ühtaegu vaadelda üleelusuuruses kauneid fotosid putukatest, keda looduses ei pruugi tähelegi panna, ja putukaid nende reaalses suuruses. “Sedasi sünnib üllatav kontrast: vaataja sukeldub putukamaailma, vaadeldes seda samal ajal ka kaugemalt,” tutvustas “Vaibarahvast” loodusmuuseumi näituste osakonna projektijuht Annemarie Rammo.

Kulli jutu järgi valis ta näitusele välja oma parimad tabamused. “Kerge töö see ei olnud, sest pilte on tohutult,” ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles