Vaimse tervise kohvik avab pärast suvepuhkust uksed

Pärnu Postimees
Copy
Peaasi.ee avab pärast suvepuhkust Pärnus taas vaimse tervise kohviku.
Peaasi.ee avab pärast suvepuhkust Pärnus taas vaimse tervise kohviku. Foto: Laila Kaasik

Vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega Eesti ühiskonnas tegelev Peaasi.ee avab pärast suvepuhkust Pärnus kohvikus Cafe XS laupäeval taas vaimse tervise kohviku, kus vaimse tervise esmaabi koolituse läbinud vabatahtlikud pakuvad end toetavaks kuulajaks ja vajadusel suunavad professionaalset abi saama.

“Ootejärjekorrad spetsialistide juurde on pikad. Vaimse tervise esmaabi andja saab olla elupäästev vahelüli, pakkudes abi mure sõnastamisel, esmast leevendust võimaliku vaimse tervise häire süvenemisel ja julgustust spetsialisti abini jõudmisel,” selgitas Peaasi.ee projektijuht Sandra Liiv.

Vaimse tervise kohvikusse on oodatud kõik inimesed, kes soovivad jagada oma vaimse tervise raskusi või on mures oma lähedase vaimse tervise pärast ja soovivad nõu küsida.

End tabanud muredest rääkimiseks võib vaimse tervise kohvikus kasutada Peaasi.ee lood vestlusmenüüd, mis kergendab jutu alustamist.

Vaimse tervise kohvikutes saab vestelda peamiselt eesti keeles, kuid piiratud ajal ka vene ja inglise keeles.

Kohvikute vabatahtlikud on läbinud vaimse tervise esmaabi koolituse ja istuvad eraldi märgistatud lauas valge T-särgiga, millel kiri “Olen olemas”. Vaimse tervise kohvikus saab kohapeal lugeda või koju lugemiseks kaasa võtta ärevuse, depressiooni ja vaimse tervise esmaabi töövihikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles