Nõustaja jagas lihtsat nippi, kuidas paremini magada

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Unenõustaja Kene Vernik rõhutas, et hea ja piisav uni on eduka õppimise üks aluseid. Õpilased tegid läbi spetsiaalse hea une harjutuse.
Unenõustaja Kene Vernik rõhutas, et hea ja piisav uni on eduka õppimise üks aluseid. Õpilased tegid läbi spetsiaalse hea une harjutuse. Foto: Urmas Luik

Kolmapäeval käisid Pärnu ühisgümnaasiumis rahvusvahelise vaimse tervise kuu puhul külas unenõustaja ja psühholoog Kene Vernik ning näitleja Märt Avandi. Külalised pidasid kooliaulas kaks kuulajaid haaravat loengut: Vernik teemal "Hea une ABC" ning Avandi rääkis stressist ja depressioonist.

Päev algas mentori-klassijuhataja tunniga, milles peaasi.ee materjalile tuginedes käsitleti koos klassiga vaimse tervise teemasid. Analüüsiti, millest koosneb vaimne tervis, ja arutleti, kuidas igaüks ise saab seda hoida.

Raamatu "Hea une teejuht" autor ja Tartu ülikooli psühhiaatriakliiniku unekeskuse psühholoog-unenõustaja Kene Vernik kõneles muu hulgas, et uuringute järgi võtab 98 protsenti teismelisi nutividina voodisse kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles